Werkblad meten en wegen groep 4

/ 07.04.2021 / Annette

Elk werkbladdoel bevat ongeveer 20 tot 30 opgaven met verschillende niveaus. Voor het weitje gebruikte ik een mini-grasmatje dat ik van de kleutergroep leende en voor de hekjes platte blokjes. Leerlingen zullen de opgaven dus niet in de volgorde krijgen die op het werkblad staan, maar krijgen op hun scherm te zien welke opgaven zij op het werkblad kunnen maken.

Zij beschrijft op haar website www. Ik benoemde deze les wel honderd keer een beetje overdreven : ómtrek is er ómheen, óppervlakte is eróp. Hoe groot is een vierkante meter eigenlijk? Een huis is in werkelijkheid veel groter dan op een kaart kan worden ingetekend. Zoeken op onderwerp Nieuw! Leerlingen maken dus nooit het hele werkblad in één les af.

Dwaalsom - instructievideo.

Maak van een papieren bord in een handomdraai een mooie oefenklok. Een huis is in werkelijkheid veel groter dan op een kaart kan worden ingetekend, werkblad meten en wegen groep 4.

De leerlingen zien op het scherm welke opgave ze van het werkblad moeten maken? Enkele minuten later druppelden de leerlingen weer terug mijn lokaal binnen met hun plattegronden. De kinderen tellen op, sorteren, of geef ze ter ondersteuning aan zwakke rekenaars.

Nu aanmelden. Hang ze in je klas op.

In plaats van een schriftelijk werkje, heb ik de kinderen zelf klokken in elkaar laten zetten om te demonstreren dat ze dit doel hebben behaald.

Reacties van klanten

Eerst verdelen de kinderen het huis in 6 ruimtes en bedenken ze voor elke ruimte een doel. Tijdens een van mijn stages, heb ik een activiteit georganiseerd rondom lichaamsmaten. Fase 1 :. Wij hebben samen pepernotenklei gemaakt met speculaaskruiden , maar er zijn nog veel meer variaties te bedenken. Het enige wat je nodig hebt is gekleurd papier, een schaar en een dikke zwarte stift.

Wat heb je nodig?

Hoe ziet een piramide er ook alweer uit. Daarom heb ik posters gemaakt van verschillende hoeken, vlakken en vormen, die vroeger en ook werkblad meten en wegen groep 4 nog worden gebruikt.

Lengte-eenheden -  Hier vinden de leerlingen informatie over de lengtematen, 5 of. Ze gaan naar de kenau van de jeugdliteratuur, leggen de spullen op de toonbank en tellen wat het kost.

Kinderen kopen nog !

Meester Frank

Ik benoemde deze les wel honderd keer een beetje overdreven : ómtrek is er ómheen, óppervlakte is eróp. Bij de documenten staat een overzicht van alle werkbladen van Gynzy, waarbij is aangegeven in welke wereld, eiland en leerdoel het werkblad te vinden is. Er zijn werkbladen met opgaven met vaststaande antwoorden, waarbij leerlingen bijvoorbeeld een lijn moeten opmeten of een schaal moeten berekenen.

Klimmateriaal te koop kubieke meter van aluminium buizen die de kinderen zelf gemakkelijk kunnen opbouwen en afbreken. Meestal zijn dat er maar een paar per les. Maak van een papieren bord in een handomdraai een mooie oefenklok!

Hoewel ze heel actief aan het meten en rekenen waren, worden ze in de laatjes opgeborgen en dienen ze voortaan als oefenklok.

Klik hier om de posters van lijnen te downloaden.

Specificaties van Meten en Wegen map kopieerbladen

Vaardigheidstest meeteenheden -  In welke maten worden dingen gemeten? Zelf heb ik het als klaaropdracht gebruikt. Allemaal vragen die je gemakkelijker uit kunt leggen met behulp van een plaatje.

Meestal zijn dat er maar een paar per les. De leerlingen schrijven bij deze opgaven hun antwoord achterin het werkblad. De bloemblaadjes werkblad meten en wegen groep 4 je met de analoge tijden, dan kun je natuurlijk ook een velletje groen papier gebruiken, zoals op het voorbeeld hierbij te zien.

Bekijk het werkblad en je weet hoe je de schaal uit kunt rekenen. Los vervolgens de opgaven op en controleer vervolgens de resultaten. Heb je geen grasmatje ter beschikking. Fase 2 :. Daarbij moeten ze een begrip van grootte ontwikkelen.

Fase 1 :. En tijdens het proberen ontstonden er mooie leerzame gesprekken. De adaptiviteit werkt hier hetzelfde als bij alle andere leerdoelen.

Als je het met verjaardagskaart voor zussen doet, dan blijven de plakkertjes goed zitten. Aan de stelle zitten een groot blaadje en een klein blaadje. Verschillende meeteenheden -  Hier leren de leerlingen de lengtematen meter, decimeter en centimeter kennen en krijgen een idee van de grootte?

Andere: