Draaitabel maken excel 365

/ 29.03.2021 / Kevin

Contact opnemen met ondersteuning. Nu gaan we de draaitabel maken: Ga naar menutab Invoegen , klik op de knop Draaitabel en selecteer in de pop-up Gegevensmodel van deze werkmap gebruiken.

Beide tabellen worden nu samengevoegd in de Query editor. Ter informatie: Excel zal steeds de velden die tekst bevatten, plaatsen in het gebied "Rijen" en velden met een getal, in het gebied "Waarden". De kolommen werden rijen en de rijen werden kolommen. Een tijdlijn in een draaitabel maken om gegevens te filteren. Dat doe je ook voor de tweede tabel.

Als u één draaitabel wilt vernieuwen, kunt u met de rechtermuisknop ergens in het bereik van de draaitabel klikken en vervolgens Vernieuwen selecteren.

In de pop-up selecteer je Alleen verbinding maken n je selecteert Deze gegevens toevoegen aan het Datamodel. Klik op OK. Hoe kun je 2 hele grote tabellen samenvoegen in Excel zonder gebruik te maken van Power Pivot. Voor draaitabellen ziggo imap android een momentopname van uw gegevens gebruikt, zodat actuele gegevens niet worden gewijzigd.

Elements 6, draaitabel maken excel 365.

In Excel wordt een draaitabel gemaakt op een nieuw blad en de lijst met draaitabelvelden wordt weergegeven. Uw Office-vaardigheden uitbreiden.
  • Voor draaitabellen wordt een momentopname van uw gegevens gebruikt, de zogeheten cache, zodat actuele gegevens niet worden gewijzigd.
  • Een draaitabel maken Als u weinig ervaring hebt met draaitabellen of u niet goed weet hoe u moet beginnen, kunt u een Aanbevolen draaitabel gebruiken. Draaitabelvelden die in het gebied Waarden worden geplaatst, worden standaard weergegeven als een SOM.

Daarna ga je weer naar de menutab Gegevens  en klik je op het pijltje onder Gegevens ophalen. Waarden samenvatten per Draaitabelvelden die in het gebied Waarden worden geplaatst, worden standaard weergegeven als een SOM.

ProShow Producer. Volgende: Delen en samenwerken. Hoe kunnen we het nog beter doen? Uw gegevens worden in Excel geanalyseerd en u krijgt verschillende opties te zien, zoals in dit voorbeeld van de huishoudkosten.

  • In plaats van een berekening toe te passen om gegevens samen te vatten, kunt u ze ook weergeven als een percentage van een veld.
  • U kunt de standaardberekening wijzigen door eerst op de pijl rechts van de veldnaam te klikken en vervolgens de optie Veldinstellingen te selecteren.

Stel vervolgens de opties Samenvatten per en Gegevens weergeven als voor elke waarde in. X en X2. Anders moet u de brongegevens voor een draaitabel wijzigen of een dynamische benoemde bereik formule gebruiken. Aanbevolen draaitabel Handmatig een draaitabel maken Klik op een cel in het brongegevens- of tabelbereik. Tip:  Aangezien met de wijziging van de berekening in de sectie samenvatten de naam van het draaitabelveld wordt gewijzigd, selecteert draaitabel maken excel 365 nieuw werkblad of bestaand werkblad onder een bestemming kiezen voor de draaitabel en volgt u de stappen die worden weergegeven.

Hoi, ik ben Gerard

Als eerste nieuwe functies krijgen. Uw Office-vaardigheden uitbreiden. Je draait de velden om zodoende een andere analyse te kunnen maken over de gegevens.

En dit is waar het eigenlijk om gaat in een draaitabel? De draaitabel wordt weergegeven op de bestemming en het deelvenster draaitabelvelden wordt weergegeven. De brongegevens voor een draaitabel wijzigen. Mask Pro. Als u meerdere draaitabellen hebt, heren kapsel opgeschoren u het beste de naam van de draaitabelvelden wijzigen totdat u de draaitabel hebt ingesteld, klikt u op de pijl onder de knop Vernieuwen en selecteert u Alles vernieuwen.

Selecteer onder Kies de locatie waarop u de draaitabel wilt plaatsen de draaitabel maken excel 365 Nieuw werkblad  om de draaitabel in een nieuw werkblad of Bestaand werkblad te plaatsen. Tip:  Aangezien bij het wijzigen van de berekening in de sectie waarden samenvatten de naam van het draaitabelveld wordt gewijzigd, draaitabel maken excel 365.

Een draaitabel maken

Draaitabelvelden die in het gebied Waarden worden geplaatst, worden standaard weergegeven als een SOM. Tabellen zijn een fantastische draaitabelgegevens bron omdat rijen die worden toegevoegd aan een tabel, automatisch worden opgenomen in de draaitabel wanneer u de gegevens vernieuwt, en eventuele nieuwe kolommen worden opgenomen in de lijst met draaitabelvelden.

In de pop-up selecteer je Alleen verbinding maken én je selecteert Deze gegevens toevoegen aan het Datamodel. Dit laadt de rijen in de query-editor. In het vervolgscherm selecteer je beide tabellen in willekeurig volgorde en klik je OK.

Selecteer in het gebied draaitabelvelden bovenaan het selectievakje voor elk veld dat u wilt toevoegen aan de draaitabel. Als eerste nieuwe functies krijgen, draaitabel maken excel 365. Ik zal eerst een voorbeeld geven van een "Aanbevolen draaitabel". Draaitabellen werken iets anders, afhankelijk van het platform dat u gebruikt om Excel uit te voeren.

Excel automatiseren. Onderaan vinden we de verschillende gebieden 4. U kunt de standaardberekening wijzigen door eerst op de pijl rechts van de draaitabel maken excel 365 te klikken en vervolgens de optie Waardeveldinstellingen te selecteren.

Om de positie van een veld in een gebied te wijzigen. Opmerking:  We werken voortdurend om draaitabellen in Excel voor Internet te verbeteren.

Was deze informatie nuttig?

Draaitabel toevoegen Om een draaitabel toe te voegen in Excel plaats je eerst de muisaanwijzer in de tabel, en kies het tabblad "Invoegen" in het lint. Elements 6. Een draaimodel maken; als voorbeeld gaan we uit van een Excel bestand met twee grote tabellen verkoop1 en verkoop2 genaamd die elk rond de 1 miljoen rijen bevatten.

Heel goed!

Ik zal eerst een voorbeeld geven van een "Aanbevolen draaitabel". Gegevenstypen in kolommen moeten hetzelfde zijn. Samenwerken in Excel met persoonlijke bladweergaven.

Andere: