Klimaat griekenland in de zomer

/ 07.04.2021 / Sedanur

De temperaturen zijn niet overal in Griekenland hetzelfde. Door het versturen van de gegevens ga je akkoord met ons privacybeleid.

Met name in de maanden juli en augustus zijn de meeste bestemmingen zeer zonzeker en ligt de temperatuur vrijwel gegarandeerd boven de 25 en vaak zelfs boven de 30 graden. Vraag deze minimaal 1 week voor je vakantie aan, dan ontvang je je code nog op tijd in huis. Wie echter naar Griekenland reist voor de cultuur, de mensen en de bezienswaardigheden die zal in het winterseizoen heus wel wat aangename dagen kunnen meemaken.

Wie zichzelf de vraag stelt wat het warmste eiland van Griekenland is, is ongetwijfeld een échte zonliefhebber. Er valt in mei op 9 Dagen neerslag met een totaal van 21 mm en het is deze maand 22 Dagen droog in Griekenland. Samos is ook een groen eiland en hier valt dan, voornamelijk in de wintermaanden, ook de nodige neerslag. Gemiddeld is het maximaal 27°C in september in Centraal Griekenland en minimaal rond de 21°C.

Ook in Griekenland valt neerslag, kunnen erg heet worden in de zomermaanden. De kans op neerslag ligt dan gemiddeld tussen de 25 en 40 procent. De watertemperatuur ligt rond de 21C. Vooral op de eilanden die in de Egesche Zee klimaat griekenland in de zomer, maar dat gebeurt voornamelijk in de wintermaa. Ten opzichte van veel Turkse badplaatsen is de kans op te hete dagen in Griekenland kleiner.

Er valt in totaal mm neerslag op 28 dagen.

Weer en klimaat in Griekenland

Het is niet voor niets dat veel toeristen ieder jaar weer naar Griekenland gaan. Griekenland heeft een mediterraan klimaat. Of het eiland minder moois is? Het warme weer is voor toeristen juist een reden om een vakantie in Griekenland te vieren. De zeetemperatuur ligt rond de 25°C. Toch kan het qua temperatuur dan wel erg aangenaam zijn.

De laagste temperatuur ooit in Athene gemeten bedroeg -5,7 o C in februari.

  • Wat is de hoofdstad van Griekenland? Alsnog afwijzen.
  • Alhoewel ook gedurende de zomermaanden af en toe een bui kan ontstaan doet het natte winterseizoen vrij plotseling zijn intrede in het Griekenland klimaat, over het algemeen eind oktober. Deze eilanden groep ligt in de Egeïsche Zee en de luchtvochtigheid is op deze Griekse eilanden als Amorgos , Mykonos , Naxos , Paros en Santorini een stuk lager.

Vertel ons uw vakantie wensen. Zo kunnen we je de beste informatie over Griekenland geven. Gemiddeld is het maximaal 21C in mei in Kreta en minimaal rond de 19C! Bestemmingen Eilanden Plaatsen. In een deel van het vasteland van Griekenland is er sprake van koelere klimaatsoorten zoals het gematigd klimaat griekenland in de zomer, waarbij het vooral in de wintermaanden aanzienlijk koeler kan zijn.

Griekenland klimaat en weer - strand met parasol.

Welk van de zuidelijke Griekse eilanden is het warmst?

Beschrijf je ervaring met het weer:. Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. Op Karpathos valt net een drupje minder regen, maar is het tegelijkertijd 2 o C gemiddeld kouder. Nee, integendeel!

Er valt in december op 15 Dagen neerslag met een totaal van mm en het is deze maand 16 Dagen droog in Griekenland. Ook in september liggen de cijfers klimaat griekenland in de zomer elka. Zomer xs4all tv ziggo sport Kreta jun-aug In de zomer is het in Kreta gemiddeld 27C. Datzelfde verhaal geldt voor het najaar.

Ervaringen weer Griekenland.

Temperaturen

Gemiddeld is het maximaal 14°C in december in Centraal Griekenland en minimaal rond de 9°C. Namelijk Kos! Het mediterrane klimaat zorgt voor droge zomers en milde, regenrijke winters.

Er valt in augustus op 1 Dag neerslag met een totaal van 1 mm en het is deze maand 30 Dagen droog in Griekenland.

Er valt in februari op 13 Dagen neerslag met een totaal van 55 mm! De maanden december en januari zijn gemiddeld genomen goed voor meer dan honderd millimeter neerslag, waarmee Griekenland in deze maanden goed is voor meer regen dan Nederland. Copyright - Griekenland. In de zomer is het klimaat hier aangenaam met dagtemperaturen oplopend tot 30 o C en vaak wind uit het noorden. Dit betekent dat de winters hier erg zacht zijn en de zomers erg droog. Er is op verschillende eilanden een verschil in temperatuur aan de westelijke kans en de oostelijke kant.

Hittegolven met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 40 graden komen iedere zomer voor, klimaat griekenland in de zomer. Hitte De zomermaanden zijn klimaat griekenland in de zomer Griekenland warm en droog. Weer vandaag:.

Voor- en naseizoen

In juli van dat jaar kwamen de temperaturen zelfs in het noorden van Griekenland op verschillende dagen ruim boven de 40 o C. Gemiddeld is het maximaal 26°C in september in Kreta en minimaal rond de 23°C. Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Kos is tevens het eiland waar Hippocrates geleefd heeft. Griekenland klimaat vasteland Griekenland klimaat en weer - ochtend Thessaloniki. Wat is je e-mail! Er valt in september op 3 Dagen neerslag met een totaal van 15 mm en het is deze maand 27 Dagen droog in Griekenland?

Andere: