Leuke gym spellen

/ 01.04.2021 / Welmoed

Aan de andere kant staan de andere kinderen, de kippen. Wanneer de leerkracht het zegt gaan de armen omlaag.

Buiten de kring staat het kind dat de bom speelt. Als hij of zij dat even blijft doen, wordt de rij netjes opgerold tot een bal. Midden in deze cirkel teken je een kleine cirkel een lelieblad. Geef elk kind één of twee linten van crêpepapier. Hoe consequenter de leerkrachten met de routine omgaan, hoe sneller deze door de leerlingen wordt opgepikt.

Twee kinderen werken samen als tikker. De kikker in de vijver - tikspel met bijzonder karakter Teken met storing vaatwasser siemens e09 een grote cirkel op de speelplaats de vijver.

Banktikkertje In de lengte van de zaal staan 2 of 3 banken tegen elkaar aan. Boompje verwisselen - tikspel met vrije plaatsen Nodig: stoepkrijt Teken met stoepkrijt een aantal cirkels op de speelplaats.

Leuke gym spellen tellen - rekenspel De kinderen staan op een tegel op de speelplaats, leuke gym spellen. Als dit een paar keer geoefend is, kunnen er telkens 1 of 2 kinderen onder de parachute door lopen.

Tweetal tikspel :. Maar hoe dan ook, intensief.

Waarom lopen we in vaste tweetallen? Klinkt te goed om waar te zijn, maar nee hoor. Oefen je met werken op snelheid of automatiseren, gooi dan een bal rond. Bij "van je ras ras ras" laten ze elkaar los en doen een stapje naar achter, zodat de achterste twee rijen door naar de andere kant kunnen dansen. Als de bal valt, moet het kind waarbij dat gebeurt met de letter die op dat moment aan de beurt is iets gaan zoeken op de speelplaats. Hang de vragen op het schoolplein.

Tv tikkertje - tikspel met vrije plaatsen Er is n tikker. Als een kind getikt leuke gym spellen, zodat de parachute draait. De kinderen moeten de grote bal met de tennisballen bij de groep aan de overkant over de lijn proberen te krijgen. Zij lopen rustig rond, leuke gym spellen, gaat het ook in het midden staan en houdt de hand van de andere tikker vast.

Er zijn 3 of 4 foam ballen in het spel.

Workshops en trainingen

De parachute is een heel groot, rond, kleurrijk doek waar je allerlei leuke dingen mee kunt doen! Als je je registreert ga je akkoord met onze Voorwaarden en Privacybeleid. Omschrijving Trek jezelf op aan het touw, afwisselend met burpees.

En voor n mogen er kinderen door de zee lopen. Geef n team lintjes aan en voetballen maar, leuke gym spellen. De loper mag zich altijd aansluiten bij een groepje van twee. Het doel van team open is om zoveel mogelijk kaarten open neer te leggen en vice versa. Dan weer zo snel mogelijk terug naar het begin.

Lesmateriaal

Kinderen die niks weten te bedenken moeten rennen en de tikker mag hen tikken. Hier volgen een aantal suggesties voor activiteiten met de parachute voor groep 1, 2 en 3: In de zee De kinderen gaan rondom de parachute zitten. Tikspel met duotikkers : In het midden van het tikgebied liggen twee matten. Vossen en kippen - overloopspel, tikspel Aan de ene kant staat één kind, de vos.

Hij hakt twee handen van elkaar in de kring. Er staat leuke gym spellen tikker in het midden. Eilandenspel In de speelzaal liggen allemaal hoepels. Nu ben ik niet iemand die dan van de een op de andere dag touwspringend werkwoordspelling instructie geef, maar het heeft me wel aan het denken gezet. Daarna mag een ander kind voorop dat iets voordoet en doen de anderen hem weer na enz. En voor n mogen er kinderen door de zee lopen, leuke gym spellen. Ze mogen door de poortjes rennen en dus in en om de kring rennen.

Wij doen het werk, jij geeft de les!

Dan kunnen de meeste van onderstaande activiteiten ook met een groot stuk, niet al te zwaar, plastic gedaan worden. De tikkers moeten ook altijd "ja" roepen, voordat de kinderen mogen gaan rennen.

Tikspel met een schat :. Laat de estafette groepjes het dan zelf in hun baan zetten op de juiste manier.

De kabouter heeft geen zin. Op deze manier probeert hij andere kinderen te tikken. Voetbal tikspel : Zowel lopers als tikker moeten een voetbal meespelen terwijl ze het tikspel spelen.

Andere: