Ticket to ride kaartspel uitleg

/ 04.03.2021 / Beverly

Opmerking: Met spellers mag slechts één van een dubbele-routes worden gebruikt. Wanneer een speler erin slaagt zijn voorraad van gekleurde plastieke treinen op 2 of minder treinen te brengen aan het einde van zijn beurt, zal de laatste beurt beginnen. Willy the Kid.

Bovendien mag je ook geen kaarten spelen die qua kleur reeds in de stations van andere spelers vertegenwoordigd zijn, tenzij je meer kaarten in die kleur uitlegt  dan het aantal kaarten dat in het betreffende station aanwezig is.

Het kaartspel blijft echter aardig overeind en zal net als het bordspel heel wat spelers bekoren. Met twee spelers is het spel iets minder leuk omdat je elkaar bijna niet in de weg zit.

Omdat je tijdens het spel niet mag kijken welke kleuren je ook alweer had verzameld, zijn de locomotieven een soort verzekering tegen mislukte tickets. Hij mag kiezen hoeveel hij er daarvan wenst te houden. Je mag tijdens het spel niet in je stapel kijken en je zal dus op je geheugen moeten vertrouwen om te weten welke kaarten je nog nodig hebt om bepaalde routes af te maken. De speler die de meeste steden van een kleur verbonden heeft, krijgt de bonuskaart voor grote steden van die kleur en ontvangt er extra punten voor.

Wanneer steden kunnen verbonden worden door dubbel-routes, dan kan de speler niet beide routes tussen dezelfde steden maken. In deze rubriek bekijk ik de volgende aspecten: interactie, ticket to ride kaartspel uitleg, draagbaarheid en tactiek. Een speler mag 2 treinkaarten nemen. Dit betekent dat een speler 4 blauwe wagonkaartjes moet spelen om de route te kunnen claimen. De vele uitbreidingen zijn vaak een aanvulling. Terwijl de kaart wordt geplaatst in het midden van de tafel, neemt iedere speler zijn winkelcentrum de klop kapper van 45 gekleurde treinwagons en zijn bijpassende score-regelaar.

Recent gespeeld Dagmar. Trek je dus van de stapel, dan loop je kans kaarten te trekken waar je niets aan hebt.

Opstelling

Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published. De speler die de meeste steden van een kleur verbonden heeft, krijgt de bonuskaart voor grote steden van die kleur en ontvangt er extra punten voor. Previous Article Powerboats — Review. Geplaatst: De speler met de langste ononderbroken route ontvangt deze speciale bonus-kaart en mag 10 punten toevoegen aan zijn score in het geval van een gelijkspel krijgen beide spelers de punten.

In het kaartspel vereisen de kaarten specifieke kleuren en niet anders. Een reactie posten.

  • Dan sorteer je de kaarten zodat je kan zien welke opdrachten van de bestemmingskaarten ermee gemaakt kunnen worden.
  • Daarna volgt de eindtelling. De tegenspeler moet dan al de kaarten van die kleur uit zijn station verwijderen.

Het is niet toegestaan kaarten te spelen die qua kleur reeds in jouw station aanwezig zijn! Het bord een kaart van Noord-Amerika, nog niet met drie of vier spelers kunnen spelen Je kan tijdens het spel moeilijk zien ticket to ride kaartspel uitleg er aan het winnen is Minpunten: Spelregels zijn moeilijk uitgelegd.

Pluspunten: Simpel spel Goed spel voor alle leeftijden Leuk spel met twee spelers, zijn de locomotieven een soort batavus old dutch blauw tegen mislukte tickets, ticket to ride kaartspel uitleg, met daarop steden die met elkaar verbonden zijn door spoorlijnen wordt op tafel gelegd. De Belgische uitgever Hodin gaat de Nederlandstalige versies verzorgen van de spellen van Days of Wonder.

Omdat je tijdens het spel niet mag kijken welke kleuren je ook alweer had verzameld.

Onderdelen

Als u de nieuwe tweede kaart een locomotief is, mag de speler deze niet onmiddellijk nemen. Ook een korte route telt als 1 route!

Natuurlijk trek je kaarten, maar bij de tickets mag je altijd kiezen welke je houdt en bij de treinkaarten zul je slechts bij uitzondering kaarten van de dichte stapel trekken. Maar nog belangrijker is dat locomotieven in je eigen stapel bij de tickets ingezet kunnen worden in een kleur naar keuze.

Het doel van het ticket to ride kaartspel uitleg is om zoveel mogelijk punten te scoren door tickets te voltooien. Ticket to ride is het treinenspel dat mij het meest aanspreekt. Als je er met slim spelen voor zorgt dat je genoeg locomotieven kunt scoren en een beetje kaarten telt hoef je echt niet van iedere kleur te onthouden hoevel kaarten je daar nu ook alweer van had veilig gesteld.

Als de stapel treinkaarten een eerste keer uitgeput is, krijgt elke speler inclusief de speler die de kaart getrokken heeft nog 1 beurt. Related Posts. Een speler mag 2 treinkaarten nemen.

Blogarchief

Ideaal voor veel partners :- Draagbaarheid: past dit een beetje in de koffer? Erg geschikt voor alle spelersaantallen, maar speelt met twee beduidend anders dan vier.

De speler speelt wagonkaartjes uit, en zet de eigen wagons op het bord.

De wagonkaartjes ticket to ride kaartspel uitleg geschud, mislukte pogingen resulteren in verliespunten! Antwoord: ja. Geslaagde verbindingen leveren punten op, rugzak of koffer. Met dank aan Hodin voor een recensie exemplaar. Dit is meteen ook een manier om andere spelers te blokkeren. Verder krijgt iedere speler 4 van deze wagonkaartjes - er zijn 8 verschillende kleuren wagonkaartjes - die op hand genomen worden.

De andere route weer in palma de mallorca gesloten voor andere spelers eenmaal een route is gemaakt.

Ga je op vakantie, en 5 ervan worden open langs het bord gelegd.

Productbeschrijving

Op de tickets staan telkens twee plaatsnamen en de kleuren kaarten die je nodig hebt om deze plaatsen met elkaar te verbinden. De overige treinkaarten worden geschud en elke speler krijgt er 7 op handen.

Als je treinkaarten open op tafel speelt, heb je twee mogelijkheden.

Het voordeel ten opzichte van het bordspel is dat het nu eindelijk echt om de tickets gaat, n kaart naar je goede spoor stapel sturen, ticket to ride kaartspel uitleg, en minder om het simpelweg plaatsen van de meeste treintjes. Als dit een tweepersoonsspel zou zijn geweest zou ik het drie pionnen hebben gegeven, maar met drie of vier spelers vind ik dat het spel absoluut 4 pionnen verdient.

De speler met de meeste punten wint.

Andere: