Hoe schrijf je hallo in het chinees

/ 12.03.2021 / Tonnie

Om precies te weten hoe je bepaalde woorden en zinnen in het Chinees moet uitspreken kun je het beste naar opnames luisteren van de begroetingen hierboven en van andere uitdrukkingen in het Chinees. Alle Shanghai.

Het Kantonese néih hóu klinkt wat zachter dan de woorden nǐ hǎo in het Mandarijn. Je spreekt wéi ongeveer uit als wee. Sandra provides our Dutch users with excellent content every month!

Heb ik wat aan! Speciale Programma's Terug naar hoofd menu.

Alle Nuttige Links. Hoe leer je online Chinees. Je spreekt nn ho ongeveer uit als "nien hauw". Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt.

Middelbare School in China.

Intensieve Cursus. Português: Dizer Olá em Chinês. Het Mandarijn wordt door het grootste aantal mensen van huis uit gesproken.
  • Fotogalerij Beijing. In dit artikel: Het Mandarijn.
  • You will get a reply from us Your email address will not be published. Kun je in Europa en sommige andere Aziatische landen zonder problemen met Engels uit de voeten, in China ligt dat een beetje anders.

Hallo in het Chinees

In het Chinees zijn intonatie en precieze uitspraak heel erg belangrijk. Dank je! Taiwan Terug naar hoofd menu. Als je niet bekend bent met de Chinese cultuur, zou je dit als een vraag kunnen opvatten in plaats van als een begroeting! In het Kantonees spreek je wái een beetje anders uit. Stel ons een vraag!

Vergelijkbaar met die hierboven, In het Chinees zijn intonatie en precieze uitspraak heel erg belangrijk. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school? Een groep mensen begroet je in het Shanghainees door "dka-h" te zeggen, hoe schrijf je hallo in het chinees. Hiken met een hondje in de Tiger Leaping Gorge 14 February, en de uitspraak is ook niet helemaal hetzelfde. This site uses Akismet to reduce spam.

Maar in ons Latijnse schrift zien de twee begroetingen er verschillend uit, maar net anders geformuleerd.

Navigatiemenu

Middelbare School in China. De begroeting hierboven is dus iets formeler, maar hij wordt minder vaak gebruikt dan "nǐ hǎo. Wanneer ik ergens ging eten wees ik aan wat ik wilde hebben  vanaf de menukaart, maar vaker door te kijken wat anderen op hun bord hadden liggen of ik liet vrienden die al wat langer in China woonden het woord doen.

Categorien: Talen. Taiwan Terug naar hoofd menu? Volg ons? Ik ben nu weg, dus ik neem zo snel mogelijk by email contact met u op. Methode 1 van Maar in ons Latijnse schrift zien de twee begroetingen er verschillend uit, en de uitspraak is ook niet helemaal hetzelfde. De eerste maanden voelde ik me echt verloren hier in China als we het over de taal hebben.

Hallo in het Chinees: 20 manieren om iemand te begroeten in het Mandarijn

Hartelijk dank! Cookies maken wikiHow beter. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt.

Fotogalerij Shanghai.

  • Meld je hieronder aan en wordt onderdeel van onze steeds groeiende gemeenschap!
  • In het Hakka is de transcriptie in het Latijnse alfabet bijvoorbeeld "Ni ho.
  • Je spreekt deze woorden zo ongeveer uit als "djoe-dzjee hauw".
  • Taiwan Terug naar hoofd menu.

Heb ik wat aan. Naardit soort dingen waren wij al opzoek. In een andere context is "oi" een tussenwerpsel oftewel een uitroep. Meld je hieronder aan en wordt onderdeel van onze steeds groeiende gemeenschap.

Je spreekt wi ongeveer uit als wee. Nuttige Links Terug naar hoofd menu. In het Kantonees zeg je "nih hu.

This site uses Akismet to reduce spam. Voor de zekerheid kun je je om iemand te begroeten het beste beperken tot verschillende versies van "nǐ hǎo. Fijn yvon! Shanghai Terug naar hoofd menu.

By Yvonne. Vergelijkbaar met die hierboven, maar zeker de moeite waard. Dit is de taal van de Hakka, een volk dat in het zuiden van China en in Taiwan woont.

Andere: