Dubbele aanhalingstekens of enkele

/ 04.03.2021 / Roël

Vaak worden enkele aanhalingstekens gebruikt voor losse woorden, die om een bepaalde reden extra nadruk nodig hebben, bijvoorbeeld omdat het een zelfbedacht woord is.

Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag.

NU Beter Frans. In plaats van cursivering is het ook mogelijk om enkele aanhalingstekens te gebruiken. Aanhalingstekens " zijn leestekens die, meestal in paren, gebruikt worden om aan te geven dat een uitspraak, citaat of zin letterlijk wordt weergegeven aangehaald. Het beste antwoord Helemaal netjes en officieel : enkele aanhalingstekens wanneer je een woord op een bepaalde manier wilt accentueren of wilt laten weten dat het bijvoorbeeld overdrachtelijk of cynisch of niet letterlijk gebruikt moet worden.

Taalunieversum » Taaladvies. Vaak worden enkele aanhalingstekens gebruikt voor losse woorden, die om een bepaalde reden extra nadruk nodig hebben, bijvoorbeeld omdat het een zelfbedacht woord is.

NU Beter Duits? Sorry voor de beetje beroerde voorbeelden, maar daar heb ik al vijf minuten op zitten broeden en ik vrees dat ik even met niks beters kan komen Webwinkel Overige artikelen. Video toevoegen. Aanhalingstekens: enkele aanhalingstekens Home Taalloket Aanhalingstekens: enkele aanhalingstekens. Digitale editie.

Dubbele aanhalingstekens gebruik je in een citaat of spreekzin. Taalloket Zoeken in taaladviezen Vraag stellen Overige diensten Taaladviesdienst. Gegevens wijzigen.

Nieuwsbrief krijgen?

Beter Spellen. Het advies is om dat alleen te doen als zo'n deel van een zin anders niet herkenbaar genoeg is, dus als zo'n element duidelijk gepresenteerd of begrensd moet worden omdat het bijvoorbeeld nieuw of niet zo bekend is, of de zin anders lastig leesbaar is en er geen andere markering of begrenzing is zoals een dubbele punt of een komma. Analytische Cookies Onzetaal.

Er zijn geen algemeen erkende regels voor het gebruik van dubbele en enkele aanhalingstekens. Er zijn twee soorten aanhalingstekens: enkele en dubbele. NU Beter Frans. Beter Bijbel.

Zelfnoemfunctie     d. Aanhalingstekens algemeen 1. Dubbele aanhalingstekens of enkele een woord anders bedoeld is dan gebruikelijk ironisch, kan het tussen enkele aanhalingstekens staan:, festivals en evenementen zijn vaak herkenbaar aan hun bobbel bij lies, spottend. Aanhalingstekens en cursivering bij titels Namen van campagnes.

Als een woord in zelfnoemfunctie wordt gebrui!

Weet jij het antwoord?

De gebruikte url is dubbel. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Die worden hieronder beschreven.

Wanneer gebruik je enkele aanhalingstekens. De gebruikte url is dubbel. Peter zegt: "Hier ben ik geboren. Enkele aanhalingstekens worden het meest gebruikt.

Gerelateerde items

Laag en hoog   Er bestaan ook lage aanhalingstekens, die je vooral in boeken en kranten tegenkomt aan het begin van een citaat. Zoeken in taaladviezen. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden.

  • Inleiding 2.
  • Zoeken in taaladviezen.
  • Bijzonder woordgebruik: nieuw woord, onbekend woord, ironisch taalgebruik enzovoort     c.
  • In de laatste twee voorbeelden zijn de komma en de punt ná de aanhalingstekens gezet, want de komma en de punt horen niet bij de geciteerde tekst.

Ook betekenissen van woorden en zinnen worden in lopende zinnen doorgaans met enkele aanhalingstekens gemarkeerd. Wat deze externe partijen met die cookies doen, is ons niet bekend. Plaats reactie. In het geval van nieuwe termen kunnen ze in plaats dora spelletjes koken ook gecursiveerd worden!

Video toevoegen. Citaten     b. Inleiding dubbele aanhalingstekens of enkele. De apostrof of het weglatingsteken is een leesteken in de vorm van een kommaatje bovenaan de regel ' dat aangeeft dat een of meer letters in een woord zijn weggelaten.

Categorieën:

Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. Aanhalingstekens algemeen 1. Gekruld openen en sluiten Afhankelijk van het gebruikte lettertype zijn er soms ook verschillende aanhalingstekens voor het begin aanhalingstekens openen  en het eind aanhalingstekens sluiten.

Martin van Toll Producties. Plaats reactie. Leestekens aanhalingstekens Er bestaan verschillende soorten aanhalingstekens.

Andere: