Donker eiken meubels licht maken

/ 16.03.2021 / Jennyfer

Dat kan met behulp van white wash verf. Om gebruikte meubels te restylen, is krijtverf een handig product om te gebruiken.

Ook de spiegellijst wordt gedemonteerd. Bedenk nu wel eerst goed wat u ermee gaat doen! Oude verf- of laklagen hoeven er niet altijd af.

Alternatief: Renoveren. Toch kan na verloop van tijd de glorie van het houten meubelstuk afnemen. Kleine gebruikssporen: alle hout zonder lak vergrijst.

Krijtverf Krijtverf bestaat al heel lang, liggend op een ander tafelblad in eiken stroken 'Oak meets Oak' Dat is nog beter te zien aan de eetkamertafel Honinggeel verkleurd. Met een likje krijtverf heb je binnen de kortste keren een compleet nieuw meubel. Spring naar inhoud. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Hier is de spiegellijst ontdaan van alle laklagen De lijst, donker eiken meubels licht maken, maar de laatste jaren is het weer helemaal in.

  • Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. Dit raden wij dan over het algemeen bijna altijd aan.
  • Misschien weet je nog meer manieren waarop de donkerbruine meubels tot stand zijn gekomen en hoe je dat er weer af krijgt.

U bent hier

Een eenduidig antwoord is niet te geven omdat de bruine kleur op verschillende manieren tot stand kan zijn gebracht. Nog leuker is het als je ook de prachtige uitstraling ven een oude waslaag en verweerde verflaag kan simuleren. Geen wonder, want het is eenvoudig om te verwerken en krijtverf heeft een schitterende, zachte uitstraling.

Collectie aanmaken. Dat is ook hier te zien. Na verloop van vele jaren vergelen ze meestal.

Werken met verdunde witte krijtverf is een snelle manier om te whitewashen! Begin met ruw schuurpapier om de dikste laag er vanaf te schuren. Een beitslaag kan hier makkelijk indringen zodat de nerven ge-accentueerd worden. Doordat donker eiken meubels licht maken vet de verf op waterbasis afstoot, kun je heel gemakkelijk en gecontroleerd slijtplekken maken.

Hallo wil een donker eiken salontafel kopen die met parketlak is bewerkt krijg je dat er nog afgeschuurd. Afbijtmiddel is in de meeste gevallen goed om mee te beginnen.

Je oude meubels opknappen

Hier is de spiegellijst ontdaan van alle laklagen. Groetjes Nancy. Als de kleur er niet afgaat en ook niet met schuren is er wellicht geloogd. Goed te zien aan de tafelranden.

Abbondanza krijtverf kan binnen en buiten worden aangebracht op vrijwel alle ondergr. Volgende Bestaande collectie Terug Nieuwe collectie. Wacht vervolgens een tijdje totdat je de oude laag eraf kunt krabben met een krabber of mesje, donker eiken meubels licht maken. Pak een stuk schuurpapier en schuur een stuk van het meubel af. Hier ziet u met name rechts op de foto de nerven van het eikenhout?

Weet jij het antwoord?

Contactgegevens Voor- en achternaam. Met een aangekleurde olie van bijvoorbeeld woca is kleur en afwerking in één laag gedaan, net zoals bij een hardwaxafwerking of decorwachs van bijvoorbeeld osmo. Dan kun je het boenen, beitsen, verven, whitewashen of wat je maar wil.

De houtnerf blijft hierbij zichtbaar. Er moet behoorlijk diep geschuurd worden. Een zeer geschikte houtsoort voor kalkwas is eikenhout. Log in om een reactie te plaatsen. De mode verandert door de jaren. Over mij Op deze blog vertel ik donker eiken meubels licht maken mijn werkzaamheden als zelfstandig meubelmaker. Dat kan met behulp van white wash verf. Regelmatig onthul ik daarbij de geheimen van het vak. Met een likje krijtverf heb je binnen de kortste keren een compleet nieuw meubel.

Account Options

In wezen een aangekleurde acryllak. Lichter, minder meubels, eclectischer interieurs. Ook de spiegellijst wordt gedemonteerd.

Werken met verdunde witte krijtverf is een snelle manier om te whitewashen. Help mee de kennis te verspreiden. Meubels behandelen: Stap 4 - Nabehandeling in was zetten - Laat het meubel een nacht lang drogen.

Andere: