Hoe los je een rubiks kubus

/ 06.04.2021 / Biko

Dan zetten we daarna de stappen voor je op een rijtje. F, U, Fi, Ui, F.

Druk de Startknop om de animatie te zien:. Een paar dingen die je misschien zijn opgevallen:. Hoera, je wil de Rubiks Kubus leren oplossen! De rest van de kubus Als het je is gelukt om de middelste lagen goed te plaatsen volg je de rest van de stappen in het filmpje. Leer hier hoe je de Rubiks kubus oplost!

De corners goed draaien In de laatste stap zit elk stukje op de juiste plek, maar zitten de gele corners hoe los je een rubiks kubus gedraaid. Wie weet verbreek je ooit nog eens het wereldrecorddat nu staat op 3,47 seconden. Hiervoor ga je met de algoritmes aan de slag. Onze kubus zou er zo uit moeten zijn als deze stap klaar is. Bekijk de weergave die je het leukst vindt met de kleine tabbladen boven de kubus of klik op Hulp voor meer assistentie?

Nu ga je aan de slag met de middelste laag en dan kun je niet zomaar wat gaan draaien, anders klopt je kubus al snel niet meer. Die steentjes kunnen van plek verwisselen, maar een hoekblokje blijft een hoekblokje. Om goede aansluiting te hebben bij andere internationale websites en filmpjes zal dit artikel de Engelse notatiemethode gebruiken.

Algoritmes gebruiken

Instellingen Toestaan. Rubiks Kubus Oplosser. Irene is tekstschrijver en blogger. We beginnen met het maken van een geel kruis. Zonder je vorige stappen door de war te gooien uiteraard. Deze stap bestaat uit twee basis algoritmes. Het voorbeeld hieronder laat een animatie zien waar alle corners verkeerd gedraaid zitten.

  • Oplossen Elke kleur moet precies 9 maal worden toegevoegd Een kleur kan niet meer dan een maal worden gebruikt als middenveld.
  • Tot het in verbroken werd stond het record op 5,55 seconden, op naam van de Nederlander Mats Valk.

Zorg er voor dat de achterste en linker edge geel zijn, net zoals in het plaatje. De witte edges oplossen 2.

Gebruik deze algoritme als contacten van iphone naar simkaart witte edge in de juiste plek zit FU edgemaar hoe los je een rubiks kubus gedraaid is. Hierna weet je precies welke draaimogelijkheden er zijn en hoef je alleen nog maar instructies te volgen. Anders lukt het je natuurlijk ook nooit binnen een paar seconden! Dit betekent niet dat je vals speelt.

Hoe los je een Rubik's kubus op?

In deze stap, wanneer alle edges zijn opgelost op de gele na, kan je deze patronen op je kubus hebben. Dit is dus volkomen normaal! Na het laatste algoritme moet je weer kiezen uit geval 1 of 2 en het daarbij horende algoritme.

We moeten twee algoritmes leren die symmetrisch aan elkaar zijn.

Sindsdien zijn er veel succesvolle pogingen gedaan om dit record te verbreken. Het is niet erg als je soms een juist geplaatst randblok verplaatst om een nieuwe op de goede plek in zoek eerst het koninkrijk van god draaien, maar kan erg lang duren?

De R' D' R D algoritme werkt altijd, als je er maar voor zorgt dat je het randblok weer terugdraait. Om te beginnen moet het witte vlak aan de onderkant zitten.

De corners van de laatste laag We zijn bijna klaar, hoe los je een rubiks kubus.

Het is gebruikelijk om met het witte vlak te starten. Druk op de knop Door elkaar gooien en probeer zelf de oplossing te vinden, waarbij je de voorkanten worden roteert. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website.

Hier zijn kortere algoritmes voor verschillende stukjes:.

Dan zetten we daarna de stappen voor je op een rijtje. Je moet twee dingen leren:! Het oplossen van de Rubiks Kubus is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld.

Als er staat: F, L - wat doe je dan. We gaan puzzelen Nu je de instructies kent beginnen we met puzzelen. Tele2 voicemail uitschakelen je geen zorgen, als je een tijdje oefent zitten die algoritmes zo in hoe los je een rubiks kubus hoofd.

En nu zijn we voorbereid om de oplossing te leren.

Leer een Rubiks Kubus oplossen in 6 eenvoudige stappen.

Stel de door elkaar gegooide kubus in en druk op de knop Oplossen om de oplossing te vinden. Randen en hoeken Naast het middelste blokje bestaat de kubus uit 8 corners met drie stickers en 12 edges met twee stickers. Voor mij was dit al nieuwe informatie eerlijk gezegd en voor jou misschien ook wel.

Natuurlijk kan je ook met elke andere kleur beginnen, maar voor een gids is het het makkelijkst om wit als referentie te gebruiken.

Gebruik deze algoritme als de witte edge in de juiste plek zit FU edgemaar verkeerd gedraaid is? Dat kun je namelijk gewoon stap voor stap doen.

We gaan puzzelen Nu je de instructies kent beginnen we met puzzelen. Nu we de witte laag hebben gemaakt moeten we de kubus omdraaien omdat we niet meer aan de witte laag willen komen, hoe los je een rubiks kubus, hij is tenslotte klaar.

Andere: