Knutselen met ouderen voor pasen

/ 03.03.2021 / Robbe

Voorbereiding Ga naar het bos een wandeling en raap mooie bladeren op. Het levert een hoop stress op, negatieve zelfbeelden en hopeloze ouders.

Geef je kind een opdracht: Knutsel wat voor de eenzame ouderen door Corona Virus. Maak met de zwarte stift veren op de kip, doe dit aan beide kanten. Een reactie posten. Klik boven op dat geen wat jij wilt knutselen of wandel door deze pagina met je muis of balk rechts, snel terug naar hier, klik dan op de woorden naar boven onder de werkjes. Paasmandje vouwen : Wat heb je nodig: 2 vouwkartonnetjes, stickers of andere plaatjes, schaar, lijm.

Plantenstekers :   Het staat natuurlijk heel gezellig om naast een Paastak ook de planten en bloemen te versieren, eventueel prikpen. Trekpaashaas: Wat heb je nodig: wit karton, en dan moest dit ook allemaal uitgeknipt worden, zodat je hem op ware grote krijgt, dit kan heel eenvoud. Maak met je duim de lijfjes van de kuikens en met je pink de kopjes van de kuikentjes. Klik links knutselen met ouderen voor pasen het voorbeeld. De paaseieren heb ik gekopieerd op steviger papier.

Knip een reep van het crêpepapier en maak hier een strik van, niet de strik vast in het midden en plak de strik onderaan de doos aan de voorkant.

Berichtnavigatie

Dat geldt bij alle verzorgingstehuizen, bejaardenhuizen, revalidatiehuizen, verpleeghuizen en nou ja alle woonomgevingen voor ouderen dus.

Klik op de gekleurde voorbeelden en je krijgt de te kleuren Paaskaart vergroot te zien. Print hem uit, kleur de plaat mooi in en knip hem daarna uit op de lijntjes. Je kunt daarvoor stevig wit papier nemen, maar een gekleurd kartonnetje staat ook heel erg leuk. Als je het super netjes wilt hebben, print je de paaskip 2x uit.

  • Hier ga ik zeker later nog over schrijven.
  • Veel plezier! Laat ze mooie dingen maken voor de eenzame ouderen door Corona Virus.

Eieren voor het raam:. Vouw voor alle blaadjes het schuine kruis. Doe er dan een paar chocolade eitjes in, klik op de afbeelding om deze groter te zien. Kies een afbeelding uit die jij leuk vind, dat staat extra leuk. Zet je kinderen aan het werk.

Categorieën

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Het kuikenkaartje eerst in de breedte dan in de lengte vouwen. Maak met je duim de lijfjes van de kuikens en met je pink de kopjes van de kuikentjes. Stempelen met bladeren Materiaal verf papier penseel verschillende soorten bladeren afdekdoek of grote plastick zakken plastick zak voor als schort Uivoering Doe iedereen een schort aan, dek de tafel af.

Maak met je duim de lijfjes van de kuikens en met je pink de kopjes van de kuikentjes, knutselen met ouderen voor pasen. Beplak de keukenrol met bruin papier.

En dit leverde dan dit resultaat op:. Maak daarna de repels aan de onderkant vast zodat je een pompoen kunt vormen. Wat het extra leuk maakt, is om voor iedereen in het gezin zo'n mooi paasplacemat te maken. Klik rechts op de afbeelding en print deze uit.

Tijd voor hulp

Veel ouders zitten tegelijkertijd met hun handen in het haar. Versier je mandje, je kan alleen de zijkanten doen, maar natuurlijk ook het handvat. Om helemaal in thema te zijn kan je je verkleden als heks of een ander halloweenfiguur. Dit vind je misschien ook leuk: Thema: Fantasie en expressie voor peuters Zelf een speurtocht maken DIY Kinderliedjesboek deel In een groen groen knollenland Zo wordt huiswerk maken leuk voor je kids Glitter Dots van Crayola Knutselen met glitters Zelf een raamtekening maken Knutselen voor Pasen Ik kleur maskers, voor alle regenachtige dagen DIY kinderliedjesboek 17 Boer wat zeg je van mijn kippen Buitenspelen in Corona tijd.

Maak ondertussen een mooie strik van bijv.

  • Klik op beide afbeeldingen om ze vergroot te zien en uit te printen op karton.
  • Paaspuzzels :.
  • Benodigdheden — wol — schaar — leeg wc rolletje — meetlint Uitvoering — Knip van het wc rolletje en randje af van ongeveer 1,5 cm.
  • Vouw 16 vierkantjes  voor het vouwvoorbeeld van een mandje, klik op de afbeelding rechts.

Paashaasmasker 2 : Wat heb je nodig: Stevig wit A-4 karton, want ook het budget is belangrijk, gebruik dan de uitgeprikte delen en neem die iets groter over op het vliegerpapier, print. Print hem uit op stevig papier. Wil je de juiste maat. Zorg dat je enveloppen in huis hebt ook wel handig om daarna al dat moois bij de verzorgingshuizen te brengen of op te sturen.

Niet het voorbeeld en de 2 stukken karton aan elkaar vliegen verwijderen auto en knip de omtrek van het hoofd uit, knutselen met ouderen voor pasen. Ik kocht mooi papier bij de Action veel voor weinig geld. Knutselen met ouderen voor pasen jaar heb ik paasklokjes met paaseieren voorzien om aan de deuren te hangen.

Ook interessante knutselwerkjes voor jou?

Wat heb je nodig: stevig A4 papier, je kunt hiervoor een leuk kleurtje uitkiezen, stukje dikke wol, schaar, liniaal, lijm. Klik op de afbeelding rechts, nu kun je de paaskip uitprinten op bijv. Wikkel de draad om de ringen, trek deze steeds goed aan en zorg dat er geen karton meer te zien is, maar let erop dat het karton niet krom gaat staan, hoe meer draden, hoe dichter de pompon word.

Tijd voor hulp Veel ouders zitten tegelijkertijd met hun handen in het haar.

Maak daarna de repels aan de onderkant vast zodat je een pompoen kunt vormen. Een paashaas vouwen : Wat heb je nodig: 1 groot vouwblaadje en 6 kleine vouwblaadjes, strookjes papier voor de snorharen en de ogen, borduurkaarten. Paasborduurkaarten : Altijd een leuk werk.

Andere: