hoeveel geld op ov controle, maar naar het maximale totale toegestane gewicht van de aanhangwagen inclusief lading.">

Welk rijbewijs voor auto met aanhanger

/ 26.03.2021 / Vikash

Nog een punt om altijd rekening mee te houden als u een beladen aanhanger van meer dan kg wilt trekken, is in de handleiding van uw trekhaak, op uw kentekenbewijs of in het instructieboekje van uw auto te checken welk gewicht uw auto volgens de autofabrikant maximaal trekken mag. Wel bieden we bij de ANWB eendaagse opleidingen inclusief Gezondheidsverklaring, rijlessen en praktijkexamen.

We hebben daarom getracht om dit nog even in een kleine visuele weergave te verduidelijken.

De wetgeving kijkt, voor het beoordelen of u een bepaalde combinatie auto en aanhangwagen met rijbewijs B mag rijden, niet naar het gewicht van de aanhangwagen op het moment van controle, maar naar het maximale totale toegestane gewicht van de aanhangwagen inclusief lading. Dan moet je aan de onderstaande eis voldoen. Ontdek het in deze blog!

Benodigd rijbewijs : B. Aanhanger rijbewijs. Deze gegevens kunt u vinden in de kentekenpapieren van uw auto.

We starten met de vraag: welke aanhanger mag je met een rijbewijs B besturen. Rijbewijs aanhanger: wanneer heb je een E achter B nodig. Wat zijn de kosten voor een BE rijbewijs.

Ook hier vormt de optelsom van de gemeten gewichten per wiel het totaalgewicht, welk rijbewijs voor auto met aanhanger. Gewicht auto kilo Gewicht aanhanger kilo Benodigd rijbewijs 2.

Op het moment dat je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je rijbewijs E aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Zo ben je voor een vaste prijs helemaal klaar voor het BE rijbewijs.

Rijbewijs afhankelijk van gewicht auto

Het bij de meeste mensen bekende BE rijbewijs biedt de mogelijkheid om een combinatie van trekkend voertuig en aanhangwagen te rijden tot een maximaal gewicht van kg. Een autoweegschaal is bij de garage in uw buurt te verkrijgen. Een middenas aanhangwagen mag dus wel meer dan kg wegen omdat deze een deel van zijn gewicht overdraagt op het trekkende voertuig. En wat zijn de kosten voor een BE rijbewijs? Je dient al in het bezit te zijn van een rijbewijs B. Wet en regelgeving Het gebruik van een trekhaak is aan de nodige wet- en regelgeving gebonden.

Meer weten of jouw persoonlijke cookie-voorkeuren instellen?

Gewicht auto kilo Gewicht aanhanger kilo Benodigd rijbewijs 2. Bekijk onze cookiepagina. Het maximale totaalgewicht van de aanhanger en het gewicht van de auto komen samen niet boven de 4. Dit kun je terugvinden bij het onderdeel Technische massa AHW technische massa aanhangwagen. Verder zijn dezelfde regels van het rijbewijs B toepasbaar.

Welk rijbewijs bent u nu voor een aanhangwagen nodig?

Gewicht auto kilo Gewicht aanhanger kilo Benodigd rijbewijs 2. Heb je jouw rijbewijs na deze datum behaald en is je aanhangwagen zwaarder dan 3.

Dan moet jouw aanhanger aan de volgende eisen voldoen: Het maximale totaalgewicht van de aanhanger is niet hoger dan 3.

Wel bieden we bij de ANWB eendaagse opleidingen inclusief Gezondheidsverklaring, woorden met 8 letters maken en praktijkexamen. Welk rijbewijs voor auto met aanhanger B Met een rijbewijs B mag u altijd rijden met een aanhanger tot een gewicht van maximaal kg. De kosten voor het BE rijbewijs zijn onder te verdelen in een aantal onderdelen: de kosten voor de rijlessen, een Gezondheidsverklaring en het praktijkexamen.

JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Een aanhangwagen met eigen kenteken heeft op het typeplaatje staan wat het maximale gewicht inclusief lading mag zijn.

Wanneer moet u nu over rijbewijs BE beschikken?

U mag in dit geval elke aanhangwagen trekken, ook als deze inclusief lading meer weegt dan kg. Handige links Hulp nodig? Menu sluiten. Hier staan twee getallen, een voor de geremde en een voor de ongeremde variant. Zo mag je met een rijbewijs B een aanhanger trekken met een maximaal totaalgewicht van kilo, mits het maximale totaalgewicht van de aanhangwagen én de auto niet boven de 3.

Ben je in het bezit van een B-rijbewijs. We kunnen ons voorstellen dat u, nog steeds niet helemaal begrijpt over welk rijbewijs u nu in een bepaalde situatie dient te beschikken. Praktische info Covid informatie Onze zekerheden Laagste prijsgarantie Garantie op uw aanhanger Onze klantenservice Uw aanhangwagen Aanhangwagen nieuws Onze merken Aanhangwagen gebruik Aanhangwagen aankoppelen De juiste trekhaakhoogte Aanhangwagen laden Gebruik van een neuswiel Wielen balanceren Onderhoud Onderhoud aan aanhanger Accu adidas sneakers met glitters een aanhangwagen Verlichting aanhangwagen Wielbouten vastzetten Bandenspanning aanhanger Aanhangwagen assen Regelgeving Rijbewijs aanhangwagen Wetgeving aanhangwagens Aanhangwagen terugkeuren APK keuring aanhangwagen Rijden in het buitenland Diversen Tweedehands aanhanger Aanhangwagen inruilen Afmetingen en gewichten Aanhangwagen en het milieu Schade aan uw aanhangwagen Aanhangwagen i.

Vanaf januari is hier dus verandering in gebracht, welk rijbewijs voor auto met aanhanger. U plaatst de weegschaal een voor een onder alle vier wielen van uw auto. Welk rijbewijs voor auto met aanhanger heb je een aanhanger rijbewijs nodig. Op basis van testgegevens bepaalt de autofabrikant hoeveel gewicht uw auto mag trekken. In de configurator stel je zelf de door jouw gewenste aanhanghanger samen en kies je voor het juist gewicht.

Rijbewijs B

Om te bepalen of je met een aanhangwagen mag rijden tel je het maximale laadvermogen van de aanhangwagen op bij het gewicht van de aanhanger zelf. U mag dan met een B rijbewijs rijden. Daarmee komt het totaalgewicht van deze Woody op kilo. De aanhanger is zwaarder kg maar in combinatie met de aanhanger niet zwaarder kg.

Brink heeft meer dan gecertificeerde montagestations bij u in de buurt. Wil jij leren rijden met een aanhanger achter je auto. Een aanhangwagen met eigen kenteken heeft op het typeplaatje staan wat het maximale gewicht inclusief lading mag zijn. Ongeremde aanhangwagens tot Kg bruto mag u met B rijbewijs wel rijden.

Andere: